Foton från både här och där

Tisdagstema – Frisk/Sjuk

VARNING FÖR KÄNSLIGA PERSONER (sjukhusbilder under texten)

2008 fick jag diagnosen borrelia. Vad jag inte visste då var att jag hade haft det i många år och att det då inte finns någon hjälp i Sverige att få eftersom ”de som tror sig kunna och veta” säger att långvarig borrelia inte finns = då ger vi ingen behandling.

När jag kollat mina journaler ser jag att jag 2005 sökte för ett konstigt ”utslag” och det var efter det som alla symptom sen började och som såsmåningom visade sig vara borrelia. Alla mina blodprov (4) utom 1 har visat på borrelia. Det som inte visade nåt var ryggmärgsprovet och då säger sjukvården att jag aldrig haft det + att de andra 4 proven nog inte var säkra. Fakta är att för att ett ryggmärgsprov ska visa på borrelia så måste det tas i exakt rätt tid och det handlar nästan om timmar. Självklart är ju att mitt prov inte kom i rätt tid då det togs 2008 och jag hade utslaget efter fästingen redan 2005.

Nåväl via Borrelia och TBE-föreningen i Sverige insåg jag snabbt att för att få hjälp måste jag söka mig utomlands (Norge, Finland, Tyskland eller USA). Min färd gick till södra Tyskland – Pforzheim där det finns en läkare som specialiserats sig på borreliapatienter efter det att hans fru var illa däran i borrelia. Där fanns hjälp att få och jag bodde 1 månad därnere och gick 2 ggr/dag till hans klinik och fick intravenöst dropp med antibiotika + oral medicin mot min borrelia. Tyska blodprover togs och de visade på en självklar borrelia. Deras tester är mer tillförlitliga och tillsammans med den kliniska undersökningen var det ingen tvekan. Jag har också fått mitt blod filmat och analyserat och man ser massor av spiroketer i blodet. Både i cystisk form (dit inga tabletter i världen når för att bota och tabletter i 2 v är det enda man får i Sverige om man inte har en snäll doktor som man kan tjata på sig nån vecka till med tabletter = man blir ändå inte av med de i cystisk form) och de långa ”maskarna”.

På bilderna nedan så sitter jag på kliniken i Pforzheim och får mitt dropp.
Vill du veta mer om Borrelia så kan du gå in på Borrelia och TBE-föreningens hemsida eller kolla i min gamla blogg där jag skrivit om tiden i Tyskland (Okt-Nov 2009).

Fler förslag på temat hittar du hos 

Tisdagstema

Ha en fortsatt fin dag
Kram Lisa

Annonser

2 svar

  1. Oj vilken sjukdomshistoria! Antar att man dessutom får stå för alla kostnader själv mitt i allt elände? Hoppas du är helt bra nu!

    2011/03/23 kl. 22:12

  2. Hittade hit via tisdagstema. Vilket elnde och vilken historia. Hoppas du har det bättre nu. Blir du helt frisk?

    2011/04/27 kl. 23:16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s